Winnaar European Design Award

vrijdag 26 mei 2017

Yes! Het logo dat we voor het online platform katholiekleven.nl ontwikkelden, is in de prijzen gevallen bij de prestigieuze European Design Awards in Porto. We sleepten met het logo brons binnen in de categorie Brand Logo. Zaterdagavond 27 mei namen Klaas-Jan en Sigrid de prijs in ontvangst op het podium van Teatro Municipal Rivoli in Porto.

Een hele eer om deze internationale waardering voor dit ontwerp te krijgen vinden wij. Klaas-Jan Bernouw:

“We kregen van de Rooms Katholieke Kerk Nederland veel creatieve vrijheid, waardoor we platform katholiekleven.nl een frisse en eigentijdse uitstraling hebben kunnen geven. Het eeuwenoude symbool van geloof, hoop en liefde heeft met dit iconische logo een nieuwe vertaling gekregen die relevant is en een brede groep mensen aanspreekt.”

Bekijk de complete case hier

Katholiekleven.nl is het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen, dat in 2016 werd gelanceerd. Projectcoördinator Daphne van Roosendaal laat weten trots te zijn op het prijswinnende logo: “Bij de ontwikkeling van het logo is nadrukkelijk gezocht naar een manier om de christelijke waarden van geloof, hoop en liefde tot uitdrukking te brengen en hiermee zowel een kerkelijk als een niet-kerkelijk publiek aan te spreken. Het logo laat zich daarom twee kanten op lezen: van geloof naar liefde en van liefde naar geloof. Ik merk dat er heel positief gereageerd wordt op het logo en het verhaal erachter. De prijs is wat mij betreft een bevestiging van die goede ontvangst.”

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen ruim twintig Europese designmagazines, -sites en -blogs. Dailymilk reisde op 27 mei 2017 af naar Porto om de prijs in ontvangst te nemen. In totaal maakten vijftig Nederlandse inzendingen kans op een European Design Award. Van deze vijftig Nederlandse nominaties is dailymilk de enige designstudio die een nominatie èn prijs binnensleep in de categorie Brand Logo.

Voor meer informatie over de EDawards:

http://www.bno.nl/pers/nominaties-european-design-awards-2017
https://europeandesign.org

Bekijk de katholiekleven.nl-case

Meer cases

  • 60 magazine

    Futuristisch terugblikken op 60 jaar school

  • woodcompany

    Strategy, identity, web

  • Klein Optiek

werk
werk